Gorivo – Mešavina za demon trimer

Što se tiče goriva koje se koristi za benziske trimere, jeste BEZOLOVNO GORIVO. U zavisnosti od vrste benziskog trimera zavisi i koja se javina smeše pravi. Gotova smeša netreba da bude starija od mesec dana i to ako je čuvana u originalnoj kanti za odlaganje goriva, a naj bolje je ono što se napravi da se i potroši odmah.

  • Ako je u ptanju PROFESIONALNI(profi) trimer onad razmera goriva je 50:1 (5%) , što u prevodu znači da na 5L goriva ide 100g dvotaktola.
  • Ako je u ptanju AMATERSKI DEMON TRIMER (hobi) trimer onda razmera goriva je 40:1 (4%) , što u prevodu znači da na 4L goriva ide 100g dvotaktola.

Odabir ulja za mešavinu treba biti pažljiv jer na tržištu ima dosta kopija i preradjenih ulja, a originalna su ona koja se mogu samo jednom otvoriti i nemogu se ponovo zatvoriti. Treba koristiti brendirane proizvodjače koji se inače bave proizvodnjom benziskih motornih trimera. Mi predlažemo OREGON STIL HUSVARNA.

Kada se kupuje ulje nije bitno koja je litraža jer ono može da stoji i nemoze da ispari, ali gotova mešavina koju napravite mora se brzo iskoristiti da nebi isparilo gorivo i onda zamastiti svećicu kada je potrebno čišćenje.

Napraviti mešavinu bezolovnog benzina sa uljem za dvotaktne, vazdušno hlađene motore u odnosu 40:1.

• Ovi motori su namenjeni da rade sa bezolovnim benzinom.

• Prilikom pravljenja mešavine koristiti benzin sa mini-malnim oktanskim brojem 93RON.

• Ako se koristi benzin sa nižim oktanskim brojem od onog koji je propisan, postoji opasnost od pojave povišene temperature u cilindru i zaribavanja klipa.

• Bezolovni benzin se koristi u cilju smanjenja tok-sičnosti izduvnih gasova, zaštite zdravlja i životne okoline.

• Loš kvalitet goriva ili ulja, može da dovede do ošte-ćenja zaptivnih prstenova, začepljenja cevi za dopre-manje goriva i rezervoara za gorivo.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: