Benziski trimeri

Saveti za trimere sa strunom

Trimer sa strunom (najlon ili silk kako je još zovu) može poslužiti za različite zadatke u dvorištu, što ga čini vrlo poželjnim alatom u šupi. Bilo da se radi o održavanju travnjaka ili košenje trave na mestima gde kosačica ne može da priđe, trimeri su idealan alat za uređivanje dvorišta.

Vertikalno sečenje
Postoje specijalni alati za čisto i oštro sečenje trave duž raznih ivica. Međutim, ukoliko imate manje dvorište ili želite sa posebnom pažnjom da uredite prilaz za automobil ili trotoar koji vodi do kuće, možete upotrebiti svoj trimer sa strunom. Oblikujte ivicu travnjaka tako što ćete pažljivo okrenuti trimer, tako da se struna okreće vertikalno tokom upotrebe.

Za one zahtevnije korisnike se preporučuje multifunkcionalni trimer, na kojem mogu da se menjaju različiti dodaci u zavisnosti od posla koji je potrebno da se obavi. Pomoću dodataka koji dolaze u kompletu, trimer za travu se može pretvoriti u testeru, trimer za živu ogradu ili motornu kosu. Takođe, postoji i teleskopski dodatak, koji omogućava prilaz teže dostupnim mestima.

Košenje u suženim prostorima
Za košenje na teško dostupnim mestima kao što su trava koja raste uz drveće ili ograde, ali i uski prostori, preporučuje se korišćenje trimera sa zakrivljenom osovinom. Zakrivljena osovina pruža jasniji pogled na područje rada i ravnomerno raspoređuje težinu, što omogućava uravnoteženo i udobno košenje.

Imajte na umu da struna trimera može oštetiti koru drveta oko kojeg se kosi trava, s toga morate biti pažljivi kako drvo ne biste zakačili trimerom. Uz trimer sa zakrivljenom osovinom će vam ovaj posao svakako biti olakšan.

Košenje visoke trave
Kako se izboriti sa visokom travom? Kada sečete visoku travu, započnite rezanje odozgo prema dole, kako biste sprečili da se struna uplete u jaku i gustu travu. Ukoliko se struna zaplete, može doći do oštećenja trimera.

Ostali korisni saveti
Pogledajte u kom smeru se okreće vaš trimer. Na primer, ako se struna okreće u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu, onda to znači da trimer seče udesno, a sa leve strane izlaze iseckani ostaci. Ovaj savet će vam pomoći da se pravilno okrenete prilikom košenja i sprečite iseckane ostatke da vam smetaju.

Takođe ne zaboravite da prilikom košenja uvek nosite duge pantalone i cipele sa zatvorenim prstima, kao i zaštitne naočare koje štite vaše oči od letećih ostataka.

Ostavite odgovor