Dark Svetlo

Kako odabrati odgovarajući trimer za travu? Ostavite komentar

Trimeri koji koriste strunu (najlon ili silk) za rezanje, osim trave mogu uspešno poslužiti i za orezivanje grmlja. Naša ponuda obuhvata dve glavne vrste trimera: električne i benzinske. U nastavku smo vam pripremili smernice za odabir odgovarajuće vrste trimera za vaš travnjak. Pratite uputstva i moći ćete da izaberete idealan trimer za vaše potrebe.

Odabirom idealnog trimera za travu omogućićete sebi nesmetan i prijatan rad. Kroz niz smernica koje smo pripremili za vas, doći ćete do idealnog trimera ukoliko sebi odgovorite na osnovno pitanje – koje su moje potrebe?

  1. Ukoliko imate veliko imanje, svakako vam treba alat koji nije ograničen dometom kabla. Dakle, benzinski trimer ima prednost! On je u potpunosti mobilan i moći ćete lako doseći i najudaljenije delove imanja. Ma, možete i kod komšije!
  2. Ako na svom imanju morate da se borite sa gustom travom, korovom i grmljem, potrebna vam je snažnija mašina. Ponovo prednost ima motorni trimer, odnosno trimer za travu na benzin.
  3. Za košenje trave uz ogradu i ostala teže dostupna mesta, bolja opcija je električni trimer. Ukoliko vam treba alat samo za ove “lakše” poslove, trimer na struju je sasvim dovoljan, a uz to i značajno jeftiniji.
  4. Osim što je jeftiniji, električni trimer je puno lakše održavati. U stvari, osim zamene strune kada se potroši i nema dodatnog održavanja.
  5. Motorni trimer zahteva više vremena i troškova za kvalitetno održavanje. U odnosu na električne trimere su snažniji i izdržljiviji. Benzinski trimeri imaju duži vek trajanja od trimera na struju i predstavljaju dugoročnu investiciju.
  6. Ukoliko imate veliko imanje ili planirate da svakodnevno koristite trimer i u poslovne svrhe, potreban vam je snažniji, benzinski trimer.
  7. Trebate imati na umu i to da su motorni trimeri veoma bučni tokom rada. Ukoliko vama ili osobama u okruženju smeta glasan rad benzinskog motora, odaberite električni trimer.
  8. Različite vrste trimera su i različitih težina. Pre kupovine isprobajte jedan trimer, pravite pokrete kao i prilikom košenja kako biste osetili da li vam odgovara za pravilno funkcionisanje. Električni trimeri su lakši i ukoliko nemate snage za manevrisanje teškim motornim trimerima, onda je za vas verovatno to bolja opcija. Imajte na umu da će košenje travnjaka trajati duže i sve vreme morate držati uređaj.

Korpa

close
%d bloggers like this: