Za šišanje

Profi mašina za šišanje ovaca Mar pol Poljska 90 eura

Mašina za šišanje ovaca MAR POL 650 w je profesionalna mašinica za šišanje ovaca, većih pasa i drugih životinja, sa snažnim i pouzdanim motorom. Nizak nivo buke i vibracija garantuje udobno korišćenje što smanjuje nivo stresa kod životinje. Sistem za rashadjivanje motora ove mašinice za šišanje pasa omogućava dug rad bez mogućnosti pregrevanja . Podešavanje pritiska noža sa rotirajućim tasterom. MarPol mašinica za šišanje čini mogućim da ošišate i do 200 grla u jednom danu. Pored toga što proces šišanja čini jednostavnijim, čini ga i bržim, tradicionalno šišanje može oduzeti i do 10 – 15 minuta po grlu, dok sa mašinicom jedna ovca može biti ošišana i za do 2 – 3 minuta. Samim skraćivanjem vremena šišanja, dešava se to da su ovce izložene menjoj količini stresa, omogućava skidanje veće količine runa (200 – 300 grama više nego pri ručnoj striži). Pri šišanju mašinicom runo lakše ostaje u jednom komadu i vlakna ostaju duža, jer mašinica ide bliže koži nego tradicionalne makaze. Sve ovo utiče na cenu runa i čini da se mašinica zaista isplati. Na kraju krajeva, gotovo je nemoguće da dođe do povrede ovce pri šišanju mašinicom, što nije slučaj kod šišanja makazama.

Set koji dolazi uz mašinicu sadrži:

  1. Mašina za širanje
  2. Ulje za podmazivanje
  3. Ključ za odvrtanje sečiva
  4. Četka za čišćenje
  5. Praktično plastično kućište

Specifikacije:

  • Napon: 230V
  • Snaga : 650 W
  • Brzina noza:  2400 u minuti
  • kabal : 5 m
  • KAko se šišaju ovce? 1. Čvrsto poduprte ovcu između kolena. Oslonite desnu prednju nogu ovce o svoju desnu stranu kako bi se zategla koža na trbuhu. Prvi pokret mašinom načinite pravo nadole niz levu stranu kako bi se dobila ravna jasna granica za “dugi pokret”. Drugi pokret teče paralelno. Treći pokret je pravo niz desnu stranu i ostavlja ravnu ivicu za “poslednju stranu”. Kratki pokreti, pod uglom, čiste donji deo stomaka. Deo izmeñu zadnjih nogu se obrañuje na uobičajeni način. 2. Držite ovcu u potpunosti opuštenu uz svoje noge, tako da je leva strana ovce okrenuta na gore, vršeći pritisak na slabinu. Ošišati vunu sa zadnje noge, kako je prikazano na slici. Potom spustiti zglob ruke ispod tačke ulaska češlja i ošišati tri poteza sa repa i gornje strane – koristeći svoju levu ruku da zategnete kožu. Ovo se radi u istom smeru kaopotezi “dugog pokreta”. 3. Kako se vidi na slici, vaša desna noga se nalazi izmeñu prednjih i zadnjih nogu ovce. Držite glavu ovce unazad i oslonite njenu glavu malo ispod svog levog kolena. Prebacite težinu na svoju levu nogu i ne dopustite da ovca sedi suviše uspravno. Ošišati vrh glave. Kod merino ovaca, načinite prvi pokret malo ispod jugularne vene i pravo duž vrata. Drugi pokret je paralelan, ali ga produžite da ošišate niz stranu lica i uha. Treći pokret sledi da očisti vunu sa uha,i izmeñu rogova. Potom očistite prednju nogu i ošišajte predeo od plećki ka vratu. 4. Uradite “dugi pokret” kao normalno, dok se ne stigne to kičme. Meñutim, ne povlačite prednju nogu ovce unazad ka glavi ovce. Ako je potrebno zategnuti labavu kožu (da bi se izbegle povrede), upotrebite levu ruku. Donji zubac češlja mora da bude paralelan sa kožom. 5. Kada se stigne do kičme, rep ovce se mora nalaziti iza vašeg desnog stopala. Vaša leva noga je ispod glave ovce, dok je vaše levo stopalo preko ovce da bi se dobio efekat poluge (na taj način se ovca ”zategne”). Levom rukom pritisnite na dole glavu ovce da biste je “previli”. Ošišajte dva poteza preko kičme da biste uštedeli vreme na “poslednjoj strani”. Pazite da ne stajete na runo i da ga ne cepate kada prebacujete desnu nogu da biste ošišali “poslednju stranu”. 6. Uradite “dugi pokret” kao normalno, dok se ne stigne to kičme. Meñutim, ne povlačite prednju nogu ovce unazad ka glavi ovce. Ako je potrebno zategnuti labavu kožu (da bi se izbegle povrede), upotrebite levu ruku. Donji zubac češlja mora da bude paralelan sa kožom. 7. Kada se stigne do kičme, rep ovce se mora nalaziti iza vašeg desnog stopala. Vaša leva noga je ispod glave ovce, dok je vaše levo stopalo preko ovce da bi se dobio efekat poluge (na taj način se ovca ”zategne”). Levom rukom pritisnite na dole glavu ovce da biste je “previli”. Ošišajte dva poteza preko kičme da biste uštedeli vreme na “poslednjoj strani”. Pazite da ne stajete na runo i da ga ne cepate kada prebacujete desnu nogu da biste ošišali “poslednju stranu”. 8. Stegnite ovcu izmeñu svojih nogu. Držite joj glavu svojim kolenima. Nakon skidanja vune sa roga, uha i lica, šišati pravo na dole do vrha plećki, koristeći levu ruku za ispravljanje nabora. Dopustite da se desna noga ovce pomeri unapred nakon trećeg pokreta. Uhvatite prednju nogu i ošišajte donji deo prema papku. 9. Puštajući donji deo zadnje noge čim je završen, nastavite niz slabinu. Drugi pokret je paralelan od plećke do slabine, dok se treći pokret nastavlja dalje i sa spoljne strane noge. Preostale pokrete uradite pod istim uglom, počevši punim češljem na zadnjoj strani tela. Završite stražnji deo sa ovcom izmeñu svojih nogu i sa levom rukom na slabini radi zatezanja kože.
8aea43630511d7fbb7dcab72d63610b7
DSCN0240
DSCN0236
DSCN0234
DSCN0232
DSCN0228
16382774_5702d35a370a04-50202103IMG_0803
16382774_5702d35a85a178-22254448IMG_0801
16382774_5702d35a2d0546-74690661product_thumb

Share this:

Podelite Vaša iskustava