Dark Svetlo

Motorni trimer za travu MONTAZA TROKRAKOG NOZA Ostavite komentar

Skinite rascepku, odvijte navrtkuu smeru kazaljke na satu (okrenite desno)i skinite donji vijak noza .Stavite trokraki noz na gornji vijak noza,podesavajuci srediste noza na glavcinu gornjeg vijka noza.Vratite donji vijak da bi osigurali noz.Vratite podlosku.Zavijte navrtku u smeru suprotnom od smera kazaljke na satu (okrenite levo) koristeci dostavljen alat.Moment zatezanja: 30 Nm.Proverite da li je noz potpuno i bezbedno zakljucan na poziciju. Vratite rascepku.

Noz MORA biti pravilno postavljen na gornjem vijku u suprotnom moze doci do OZBILJNIH POVREDARUKOVAOCAI OSTECENJA UREDJAJA.

Nemojte koristiti glave sa reznom niti i/ili trokraki noz osim onih koje je preporucio proizvodjac. Obezbedite da su rezne glave uvek u odlicnom stanju bez udubljenja, polomljenih ili deformisanih zuba koji mogu izazvati stetu na uredjaju ili reznoj glavi. Rezne glave se okrecu velikom brzinom. Predmeti mogu biti odbaceni velikom brzinom,a da bi se izbegle ozbiljnepovrede osoba i ostecenje imovine mora se veoma pazljivo raditi.

PRE POCETKA RADA

Pre pustanja uredjaja u rad, uverite se da je bezbedno smesten na cistu, ravnu povrsinu, bez olabavljenih delova. Uredjaj mora biti u sigurnom, horizontalnom polozajuobezbedjujuci da rezna glava ne dodiruje zemlju ili neke predmete.Proverite da li su svi vijci i navrtke bezbedno zategnuti.Proverite da li su i stitnik i rezna glava koja se koristi, pravilno montirani.Uvek ocistite radnu zonu od svih stranih predmeta kao sto su ekseri, metalna zica, kamenje ili polomljeno staklo koje moze biti zahvaceno i odbaceno reznom glavom.

NIKADA ne ukljucujte uredjaj u zatvorenom prostoru ili zgradi. Udisanje izduvnog gasa ugljen-monoksida moze biti fatalno.Oganske materije iz trave i zbunja mogu izazvati nelagodnost kod osoba alergicnih na polen ili druge materije. Koristite odgovarajucu zastitnu masku.Pre nego sto pocnete a radom,trebate izvrsiti podesavanja remenai rukohvata tako da pravilno postavite trimer u radni polozaj, a to ce dovesti do komformnijeg rada i manjeg zamaranja.Kuka za kacenje trimeratreba da Vam bude za jednu sirinu sake ispod kukova.

Kada okacite trimer i pustite ga da slobodno pada on treba da stoju 10 cm iznad zemlje-slobodno se njisuci.

Korpa

close
%d bloggers like this: